Rada Supremă de la Kiev va examina posibilitatea retragerii Ucrainei din CSI

Embed:

Rada Supremă de la Kiev va examina luni posibilitatea retragerii Ucrainei din CSI. Informaţia a fost confirmată de către adjunctul liderului fracţiunii "Blocul lui Petro Poroşenko". Între timp, situaţia din estul ţării rămâne gravă. Cel puţin trei civili au murit, iar 10 au fost răniţi în urma schimburilor de focuri de noaptea trecută. 

Rebelii proruşi au atacat de aproximativ 90 de ori poziţiile armatei ucrainene în ultimele 24 de ore. Luptele au loc în pofida tuturor eforturilor din partea Kievului de a instaura pacea în estul ţării. În timpul unei vizite la Harkov, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că o nouă rundă de negocieri cu privire la conflictul din estul ţării va avea loc în data de 9 decembrie, la Minsk.

"În data de 9 decembrie, vom încerca să reconfirmăm acordul încheiat anterior la Minsk. Sunt optimist şi cred că putem să semnăm un nou armistiţiu, a spus preşedintele Ucrainei.

Precedenta întâlnire de acest fel a avut loc la începutul lunii septembrie. La întrunirea mediată de OSCE au participat reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi liderii rebelilor din regiunea Donbass.

Sâmbătă, conflictul militar din această regiune a fost subiectul discuţiilor dintre preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi s-au arătat convinşi că diferendul poate fi soluţionat, iar un armistiţiu de lungă durată va fi instituit cât mai curând. Peste 3.400 de oameni au murit de la declanşarea conflictului militar în estul Ucrainei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu