Rada Supremă de la Kiev se va întruni pentru a vota componenţa unui nou cabinet de miniştri

Embed:

Ucraina ar putea avea astăzi un nou guvern. Rada Supremă de la Kiev urmează să voteze componenţa cabinetului de miniştri şi candidatura pentru funcţia de premier. Între timp, noul şef al Serviciului pentru Securitate a confirmat că preşedintele demis Victor Ianukovici este încă pe teritoriul ţării.

Rada Supremă ar putea decide astăzi formarea unui guvern de unitate naţională. Printre candidaturile pentru şefia executivului sunt liderul fracţiunii parlamentare a partidului Batkivşcina, Arsenii Iaţeniuk, şi fostul ministru de Externe, Piotr Poroşenko. Anterior, Iaţeniuk a promis că reprezentanţii Euromaidanului vor intra în componenţa noului cabinet de miniştri.

Tot astăzi, deputaţii ucraineni vor discuta despre interzicerea forţelor speciale "Berkut". Între timp, noul şef al Serviciului pentru Securitate a declarat că deocamdată nu cunoaşte locul exact al aflării lui Victor Ianukovici, dar că acesta este încă în ţară. Fostul lider de la Kiev nu a mai fost văzut de pe 22 februarie. Ieri, Ianukovici a fost oficial anunţat în urmărire, pentru crime în masă.

"Este o situaţie incredibilă, că cea mai căutată persoană în Ucraina este preşedintele ţării, care încearcă să fugă, să scape. Sutele de victime sunt responsabilitatea lui Ianukovici, care a dat ordine", a spus liderul partidului Udar, Vitali Kliciko.

Tot, astăzi, în Ucraina a fost dat startul campaniei electorale pentru scrutinul prezidenţial anticipat, stabilit pentru 25 mai. Candidaturile pot fi înaintate până pe data de 30 martie. Iar pentru a fi înregistraţi, doritorii de a deveni preşedinte trebuie să depună prezinte Comisiei Electorale Centrale garanţii financiare de 2,5 milioane de hrivne, echivalentul a peste 3,5 milioane de lei.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, a anunţat anterior că alegerile vor costa bugetul ţării două miliarde de hrivne.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu