Racheta Ariane 5 va fi totuşi lansată vineri, după ce decolarea i-a fost anulată în ultimul moment la începutul lunii

O rachetă Ariane 5 va decola vineri din centrul spațial din Guyana cu doi sateliți comerciali la bord, Intelsat 37e și BSAT-4a, o lansare anulată la începutul lui septembrie după o anomalie observată în ultimele secunde de dinainte de decolare, scrie Agerpres.ro.

"O anomalie a fost detectată la un echipament electric al uneia dintre cele două propulsoare EAP (Etages d'accélération a poudre) ale Ariane 5", explică Arianespace într-un comunicat.

"După ce a identificat acest echipament și l-a înlocuit, la fel ca ansamblul controalelor asociate, Arianespace a decis să reia operațiunile de lansare pentru zborul VA239", a adăugat societatea europeană de lansări în spațiu.

Va fi cea de a noua lansare a anului de la Centrul spațial din Guyana pentru Arianespace și a cincea a unei rachete Ariane 5.

Intelsat 37e este cel de-al 59-lea satelit al operatorului Intelsat care va fi lansat de Arianespace din octombrie 1983. Satelitul construit de Boeing va asigura servicii de telecomunicații de înaltă performanță.

BSAT-4a este al nouălea satelit lansat de Arianespace pentru Broadcasting Satellite System Corporation (B-SAT), operator de sateliți de televiziune japonezi. Acesta va oferi servicii de difuzare digitală directă în tot arhipelagul nipon.

Lansarea este prevăzută cel mai devreme posibil, în interiorul unei ferestre cuprinse în intervalul orar 18:47-19:25, ora locală la Kourou (între 21:47 și 22:25 GMT). Durata prevăzută a misiunii este de 47 de minute și 15 secunde.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu