R. Kelly, vizat de acuzaţii de abuz sexual, a pledat nevinovat şi va rămâne în arest

Cântăreţul american R. Kelly a pledat marţi nevinovat la noile acuzaţii federale pentru care a fost inculpat vineri la Chicago şi va rămâne în arest, cererea sa de eliberare pe cauţiune fiind respinsă, scrie agerpres.ro.

În solicitarea de menţinere a arestului, procurorii federali din Chicago au subliniat că Robert Kelly, numele real al cântăreţului, prezintă un risc ridicat de a se sustrage justiţiei, dar şi de a perturba buna desfăşurare a anchetei.

Printre capetele de acuzare formulate împotriva sa se numără şi suspiciuni de intimidare a martorilor.

Cu complicitatea managerului său, cântăreţul ar fi obligat una dintre victimele prezumate să depună mărturie mincinoasă într-o altă procedură judiciară.

Marţi, judecătorul federal Harry Leinenweber, cel care răspunde de dosarul cântăreţului, a dispus menţinerea arestului lui R. Kelly, cel puţin până la 4 septembrie, data următoarei audieri în instanţă.

Acuzarea îi impută de asemenea cântăreţului de 52 de ani că ar fi incitat minore la întreţinerea de relaţii sexuale cu acesta şi că ar fi făcut înregistrări cu conţinut sexual, capete de acuzare pasibile de o pedeapsă cu până la 195 de ani de închisoare.

Vineri, R. Kelly a fost inculpat într-un alt dosar, pe rolul tribunalului federal din Brooklyn. Este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minore, el fiind major, fapte care reprezintă infracţiune federală în anumite condiţii, dar şi pentru că ar fi răpit, sechestrat, ameninţat şi filmat, fără ştirea acestora, mai multe tinere pe teritoriul a patru state diferite.

După audierea în instanţă, avocatul lui R. Kelly, Steve Greenberg, a menţionat că artistul este ''în mod sigur dezamăgit'' că trebuie să rămână în arest şi a susţinut că plasarea acestuia în detenţie a fost ''complet inumană''.

La începutul anului, compozitorul şi interpretul hitului ''I Believe I Can Fly'' fusese inculpat într-un tribunal din statul Illinois. De data aceasta, este inculpat în două dosare de competenţa instanţelor federale.

R. Kelly a fost vizat de acuzaţii repetate referitoare la agresiuni sexuale şi corupere de minore de mai bine de două decenii, dar nu a fost condamnat până în prezent.

În 2008 a fost achitat într-un proces vizând înregistrări video ale unor acte sexuale întreţinute cu o adolescentă de 14 ani.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu