QNAP Qgenie, un NAS multifuncțional de buzunar

Chiar dacă QNAP se ocupă în mare parte de sisteme de stocare enterprise și business, se pare că portofoliul lor se mărește pe zi ce trece, cu produse destinate utilizatorilor obișnuiți, scrie playtech.ro

Qgenie este un produs chiar foarte interesant, un NAS mobil cu un SSD și un acumulator de 3000 mAh ce permite stocarea de fișiere, alimentarea dispozitivelor mobile, funcționând astfel ca o baterie externă, sau partajarea conexiunii la internet. Atunci când au nevoie de mai mult spațiu pe telefon sau tabletă pentru fotografii, muzică și aplicații, utilizatorii pot transfera o parte din date pe Qgenie. Ei pot folosi serviciile myQNAPcloud și aplicațiile mobile Qsync și Qfile, creând totodată un cloud privat în care pot salva, partaja și sincroniza fișierele stocate pe Qgenie.

Atunci când se conectează la un PC sau un Mac prin intermediul interfeței USB 3.0, Qgenie se transformă într-un SSD portabil și performant, furnizând o viteză de transfer de 120MB/s la citire și de 40MB/s la scriere. Qgenie poate funcționa și ca un dispozitiv complementar unei unități Turbo NAS existente.

Utilizatorii pot copia fișierele de pe un Turbo NAS pe Qgenie sau viceversa printr-un singur click, apelând funcția de copiere via USB. Datele pot fi accesate și cu ajutorul aplicației mobile Qfile.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu