PUTRED DE BOGAT! Şeicul care ar putea cumpăra oricând Apple, Google şi Microsoft la un loc

De Bill Gates, Microsoft, Steve Jobs, Apple, Mark Zuckerberg şi Facebook, a auzit aproape toată lumea. Sunt puţini care ştiu de prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, deşi acesta ar putea cumpăra oricând Apple, Google şi Microsoft la un loc fără niciun fel de problemă, scrie realitatea.net.

La 31 de ani, acest prinţ a preluat finanţele Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume, conducerea Apararii, dar şi controlul Aramco, cea mai mare companie de petrol din lume.

Dacă s-ar lista la bursă, Aramco ar avea, conform analiştilor, o capitalizare de cel puţin 2,5 trilioane dolari. Mai mult decât cele mai în vogă companii americane împreună.

Într-un articol din Bloomberg Business Week, prinţul îşi prezintă obiectivele şi anunţă reforma Arabiei Saudite, o ţară care se scaldă în petrol, dar care poate să ajungă în falimentdacă preţul barilului nu îşi revine şi dacă beneficiile de care se bucură locuitorii săi nativi nu sunt reduse.

Salaman, ministrul Apărării al Arabiei Saudite, a urmat studii juridice la King Saud University din ţară natală şi degajă o atitudine mai modernă faţă de oficialităţile saudite depână acum.

Arabia Saudită are cea de-a două rezervă de petrol din lume, după Venezuela, însă datorită climei şi a solului, saudiţii pot extrage aurul negru la cel mai mic preţ din lume, făcânddin rezervă de sub deşertul din Peninsula Arabă cea mai valoroasă din lume.

Aramco, compania petrolieră controlată de statul saudit, extrage aproximativ 12 milioane de barili pe zi, adică 540 milioane dolari, la un preţ al barilului de 45 dolari.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu