PUŢINI RÂVNESC PROCURATURA. Doar un pretendent şi-a depus dosarul pentru funcţia de Procuror General

Embed:

La două săptămâni de la anunţarea unui nou concurs pentru selectarea procurorului general, doar un pretendent pentru acest fotoliu şi-a depus dosarul la Ministerul Justiţiei.

Numele acestuia este ţinut însă în secret până în 20 octombrie, la miezul nopţii, când expiră termenul limită de depunere a actelor necesare. Informaţia ne-a fost confirmată de şeful serviciului de presă al Ministerului  Justiţiei, Maria Perțeva. 

Un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de procuror general a fost lansat în datat de 1 octombrie, după ce a fost modificată Legea cu privire la Procuratură. Conform noilor prevederi, Ministerul Justiţiei a creat o comisie specială care urmează să aleagă doi dintre cei mai buni potenţiali candidaţi pentru funcţia de procuror-şef, pe care îi va propune Consiliului Superior al Procurorilor.

La rândul său, CSP va alege unul dintre concurenţi şi abia după asta îl va propune şefului statului, pentru aprobare. Funcția de procuror general a devenit vacantă, după ce Eduard Harunjen și-a dat demisia.

El şi-a motivat decizia prin presiunile fără precedent din partea unor politicieni, care au fost făcute asupra sa, dar şi asupra Procuraturii Generale.  La sfârșitul lunii iulie, Parlamentul l-a desemnat procuror general interimar pe Dumitru Robu, iar candidatura acestuia a fost acceptată de preşedintele Igor Dodon. 

loading...

Lasă un comentariu