Putin susţine că persoanele de orientare homosexuală care vor veni la Olimpiada de Iarnă de la Soci nu vor fi discriminate

Embed:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că atât atleţii, cât şi simplii vizitatori de orientare homosexuală care vor participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci nu vor fi discriminaţi. El le-a cerut, însă, acestora să respecte cultura şi tradiţiile ţării sale şi să lase copiii în pace.

Aceste declaraţii au fost făcute de către liderul de la Kremlin la o întâlnire cu voluntarii de la Jocurilor Olimpice. Declaraţia lui Putin este un gest de răspuns la reacţiile de boicotare a Olimpiadei, venite din mai multe ţări din Occident şi din partea unor organizaţii pentru apărarea drepturilor omului. Acestea au venit după ce în Rusia a fost votată o lege care interzice propaganda homosexuală în rândul minorilor.

Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că Jocurile Olimpice de iarnă care vor începe pe data de şapte februarie în oraşul Soci, vor arăta faţa modernă a Rusiei la mai mult de 20 de ani de la căderea URSS.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu