Putin sugerează că Moldova trebuie să amâne aplicarea Acordului de Comerţ Liber cu UE

Embed:

Moscova nu este inamicul apropierii de Uniunea Europeană, este gata s-o facă, dar e vorba de condiţii, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin. 

"Noi niciodată nu am fost împotrivă apropierii de Uniunea Europeană şi noi vrem această apropiere. Întrebare vizează condiţiile de colaborare. Aceste probleme apar nu din cauza că Federaţia Rusă întroduce măsuri de protecţie, dar din cauza că partenerii noştri nu vor să discute posibile riscuri", a spus Vladimir Putin.

Acesta a remarcat că problemele apar nu din cauza măsurilor de răspuns din partea Federaţiei Ruse. "Dar din cauză că partenerii noştri nu consideră oportun, deschis, la subiect şi profesionist să discute riscurile care apar pentru economia rusăşi pentru alte ţări legate de crearea zonei de comerţ liber", a declarat Putin, comentând afirmaţiile preşedintelui Moldovei despre acţiunile Rusiei în legătură cu semnarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu UE. 

Rusia a purtat tratative cu UE şi Ucraina, graţie cărora s-a reuşit amânarea părţii economice a Acordului până în 2016.

"Unde a fost Moldova? De ce nu am putut realiza astfel de relaţii cu Moldova? Noi am dorit, ne-am adresat de nenumărate ori, dar, din păcate, nu am primit un răspuns fără echivoc de la prietenii noştri moldoveni", a replicat Putin şi a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă din partea Moldovei o amânare similară cu cea a Ucrainei.
 
Publika.md precizează că Georgia, Ucrina şi Moldova au semnat Acordul de Asociere la UE la 27 iunie 2014, după care Rusia a pus embargo pe majoritatea produselor alimentare exportate de Moldova.
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu