Putin îl va primi miercuri, la Moscova, pe consilierul pentru securitate naţională al lui Donald Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin îl va primi miercuri, la Moscova, pe consilierul american pentru securitate naţională al liderului american Donald Trump, John Bolton, în vizită în Rusia pentru a pregăti o posibilă întrevedere între cei doi preşedinţi, a anunţat Kremlinul, scrie agerpres.ro.

"Preşedintele îl va primi pe Bolton la Kremlin", a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Discuţiile celor doi lideri se vor axa pe "principalele probleme internaţionale", precum şi pe "starea tristă a relaţiilor bilaterale", a precizat el.

John Bolton va avea de asemenea întrevederi cu responsabili ai Consiliului de Securitate al Rusiei şi cu Iuri Uşakov, consilierul pentru afaceri externe al lui Vladimir Putin, potrivit aceleiaşi surse de informaţie.

La rândul său, Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a anunţat că John Bolton va fi primit miercuri de şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

O conferinţă a lui Bolton este prevăzută pentru orele 16:30 GMT, pentru a face un bilanţ al vizitei sale în Rusia.

Potrivit Casei Albe, Bolton este la Moscova pentru a evoca o posibilă întrevedere între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus. Cea mai recentă întrevedere între Trump şi Putin datează din noiembrie 2017 şi a avut loc în Vietnam.

O astfel de întrevedere directă va fi urmărită cu mare atenţie, din cauza acuzaţiilor de ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu