PUTIN, FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU PRESA. Liderul de la Kremlin a discutat despre criza din Ucraina și relațiile cu SUA

Embed:

Războiul din estul Ucrainei a izbucnit din cauza conducerii de la Kiev, care a preluat puterea în urma unei lovituri de stat.

Aşa a răspuns președintele rus, Vladimir Putin, întrebat de un jurnalist ucrainean ce crede despre situaţia din Donbass. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă anuale, pe care liderul de la Kremlin a ținut-o azi la Moscova.

”Războiului din estul Ucrainei a pornit din cauza loviturii de stat care a avut loc în țara vecină, preluarea armată și neconstituțională a puterii. Este cunoscut faptul că o parte din populația Ucrainei este împotriva acestei conduceri și a început să lupte împotriva ei”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Putin a negat faptul că armata ţării pe care o conduce este implicată în acest conflict, însă a admis că ar putea exista voluntari ruși care luptă în Donbass. Totodată, întrebat despre scandalul legat de fostul președinte georgian Mihail Saakașvili în Ucraina, Putin a declarat că situația este motiv de rușine pentru ucraineni și georgieni.

”Consider că ceea ce face Saakașvili este bătaie de joc față de poporul georgian și cel ucrainean. Cum încă mai răbdați asta”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Întrebat de un jurnalist de la Associated Press dacă Rusia va asculta îndemnul Statelor Unite de a pune mai multe presiuni pe Phenian pentru ca regimul totalitar din Coreea de Nord să înceteze programul nuclear, liderul de la Kremlin s-a arătat indignat de îndrăzneala congresmanilor de la Washington.

”Ei ne-au pus într-un rând cu Iranul și Coreea de Nord, dar în același timp pun presiuni pe președintele Trump, ca acesta să ne convingă pe noi să rezolvăm împreună crizele provocate de programul nuclear al Iranului și Coreei de Nord. Ei, în general, sunt întregi la cap”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Putin a învinuit SUA de criza din peninsula coreeană. Putin a declarat că țara sa nu va răspunde provocărilor SUA de a începe o nouă goană a înarmărilor. La această temă, liderul de la Kremlin a spus jurnaliștilor un banc.

”Vine tatăl, fost militar, la fiul său și îl întreabă unde e cuțitul lui. Fiul îi spun că l-a schimbat pe un ceas. La care tatăl îi spune că ceasul este foarte frumos, dar la ce o să-i folosească dacă o să vină hoții și o să o omoare pe mama lui, pe tatăl lui și o să o violeze pe sora lui. O să poate doar să să spună: Bună seara! Este 19.30, ora Moscovei”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Putin a vorbit și despre problemele interne pe care le are Rusia, dar și despre alegerile prezidențială de la primăvară. Va fi candidat independent, dar speră că va fi susținut de partidul său, ”Edinaia Rossia”. Întrebat de ce nu există un contracandidat real, Putin a declarat că opoziția nu este îndeajuns de puternică pentru a-i face concurență.

”Cei din opoziție nu sunt în stare să propună o alternativă reală și eficientă, în care o să aibă încredere oamenii”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

La conferință au participat peste 1600 de jurnaliști, un număr record pentru discuțiile cu presa pe care Putin le-a organizat în fiecare an de conducere. Toți erau disperați să pună întrebările pregătite, așa că liderul de la Kremlin a fost nevoit să calmeze spiritele.

Conferinţa din acest an este a 13 la număr susținută de Vladimir Putin. Presa rusă a menţionat că dea lungul anilor, liderul de la Kremlin a răspuns la peste 700 de întrebări în cadrul acestor întâlniri tradiționale cu presa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu