PUTIN CRITICĂ DECIZIA SUA. Liderul rus nu este de acord cu condamnarea lui Butina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a criticat decizia unui tribunal din Statele Unite care a condamnat-o pe Maria Butina la 18 luni de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Liderul de la Kremlin a declarat, în cadrul unui Forum internaţional desfăşurat în China, că sentinţa nu este corectă. Asta deşi Maria Butina şi-a recunoscut vina în timpul audierilor.

"E o decizie arbitrară. Nu este clar pentru ce au condamnat-o. Ce infracţiune a comis. Nu au de ce s-o acuze. Nu există nimic să fie acuzată. Dar pentru ca acest caz să nu pară complet ridicol, a fost condamnată la 18 luni de închisoare", a spus VLADIMIR PUTIN, preşedintele Federaţiei Ruse.

Maria Butina este primul cetăţean rus condamnat pentru implicare în campania prezidenţială americană din 2016. Potrivit Departamentului american al Justiţiei, rusoaica a stabilit legături cu cetăţeni americani şi s-a infiltrat în Asociaţia Naţională a Armelor, una dintre cele mai puternice organizaţii de lobby din Statele Unite şi unul dintre principalii sponsori ai Partidului Republican.

Butina a intrat în contact cu oameni politici şi reprezentanţi ai administraţiei americane pentru a le influenţa deciziile şi pentru a încerca să reducă sancţiunile impuse Rusiei de guvernul SUA.

Femeia lucra sub îndrumarea unui oficial de rang înalt de la Moscova, care este pe lista de sancţiuni a Trezoreriei SUA. Butina, care s-a aflat timp de 9 luni în arest preventiv, va mai sta după gratii încă 9 luni, apoi va fi deportată în Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu