Putin acuză SUA că ar sta în spatele protestelor din Rusia

Embed:

Statele Unite ale Americii se află în spatele protestelor din Rusia. Este acuzaţia făcută de premierul rus, Vladimir Putin. Între timp, ţara nu-şi găseşte liniştea după scrutinul parlamentar de duminică. Zeci de persoane au fost arestate la Moscova şi Sankt-Petersburg, în urma protestelor desfăşurate aseară.

Prim-ministrul rus, Vladimir Putin, a declarat că anume secretarul american de stat, Hillary Clinton, a dat tonul protestelor din ţară.

"Secretarul american de stat le-a dat tonul anumitor activişti din ţară, ea le-a dat semnalul. Ei au auzit semnalul şi cu sprijinul Departamentului de Stat şi-au început activitatea", a precizat acesta.

Opoziţia din Rusia insistă că alegerile de duminică au fost fraudate şi continuă să-şi scoată susţinătorii în stradă. Sute de oameni au protestat la Sankt Petersburg şi au cerut încheierea celor 12 ani de guvernare ai lui Vladimir Putin. Zeci de manifestanţi au fost reţinuţi.

Şi în Piaţa Triumfal'naia din Moscova au fost mobilizaţi sute de poliţişti, pentru asigurarea ordinii publice, după ce oamenii au fost chemaţi la noi proteste prin intermediul reţelelor de socializare. Şi aici au fost reţinuţi aproximativ 20 de oameni. Înainte de scrutinul parlamentar, în capitala rusă au fost aduşi 2.000 de soldaţi şi 50.000 de poliţişti, care nu vor părăsi deocamdată oraşul, potrivit oficialilor. Oponenţii lui Putin susţin că pregătesc un marş de amploare pentru sâmbătă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu