Preşedintele Asociaţiei Restaurantelor şi Localurilor de Agrement: De două ori mi s-a închis microfonul

Preşedintele Asociaţiei Restaurantelor şi Locarurilor de Agrement, Aneta Zasaviţchi, a scris pe pagina s-a de Facebook că i-a fost închis microfonul de două ori în timp ce prezenta recomandările pe marginea unui proiect în Parlament. Aneta Zasavițchi mai scrie că orice persoană, care avea o altă viziune decât cea a deputaților, era întreruptă sau i se închidea microfonul.

Tânăra a mai spus că timp de șase ani, de când participă la astfel de consultări, nu a mai văzut asemenea cazuri.

"Eu, fiind reprezentantul unei Asociații constituite în corespundere cu legea, am participat pe 17 iulie la o consultare publică în Comisia Parlamentului Republicii Moldova, cu privire la proiectul de modificare a Legii antitutun, în calitate de parte interesată care este și mai poate fi afectată de noile prevederi care se urmăresc a fi introduse în Legea Antitutun.

Iată eu în calitate de parte interesată, NU am putut prezenta recomandările pe marginea proiectului de decizie, întrucât de 2 ori mi s-a închis microfonul!

Fiecare persoană prezentă la consultările publice, care avea o altă viziune sau opinie decât cea a domnilor deputați – autorii proiectului și ONG-urile afiliate, erau întrerupți la jumătate de discurs și dacă nu se conformau, pur și simplu li se închidea microfonul.

Timp de 6 ani de activitate în cadrul asociației, am participat la multe ședințe, dezbateri, consultări, pe subiecte mult mai complexe și cu expuneri foarte diverse, atât și contrare, agresive verbal, scandaluri, dezacorduri, reproșuri, însă niciodată, dar NICIOADATĂ, timp de 6 ani nu am văzut vreun DEPUTAT să facă așa ceva. Cu atât mai mult să trateze oamenii cu așa o aroganță, să întrerupă și să închidă microfonul cuiva.

La consultări oamenii se ascultă reciproc indiferent de viziuni, culoare politică și încearcă să găsească o soluție comună și bună pentru toți.

Acum trei săptămâni, acest proiect de modificare a legii trecea repede prin comisiile parlamentare, parcă pe ascuns, auzindu-se doar zvonuri despre el. Timp de 5 zile trece 7 comisii parlamentare, iar pe 17 iulie, când au fost organizate și consultări publice, nu ne-am putut expune – pentru că se închide microfonul", a scris Aneta Zasaviţchi, preşedintele Asociaţiei Restaurantelor şi Locarurilor de Agrement.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu