Puterea încalcă legea şi nu-i permite opoziţiei să aibă reprezentanţi la CEC. Sergiu Sîrbu: Este o nouă încălcare a drepturilor opoziţiei

Embed:

A fost încălcat Codul Electoral şi s-au ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia. Este reacţia democratului Sergiu Sîrbu, după ce Parlamentul a anunţat candidaţii propuşi pentru funcţiile de membri ai Comisiei Electorale Centrale. 

"În regim de urgenţă a fost convocată Comisia Juridică a Parlamentului, a Biroul Permanent al legislativului. Azi dimineaţă am aflat că vor fi desemnaţi trei membri. Actuala majoritate a încălcat Codul Electoral şi a ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia. Potrivit legislaţiei electorale ale ţării noastre, membrii CEC se desemnează proporţional de majoritatea parlamentară şi opoziţia parlamentară. Azi nu s-a respectat acest lucru. PDM nu i s-a permis să delege un membru al CEC. Aceasta este o nouă încălcare a drepturilor opoziţiei", a precizat Sergiu Sîrbu.

PUBLIKA.MD aminteşte că fostul avocat al lui Andrei Năstase, Pavel Dumitru, a fost propus de Parlament pentru una dintre cele trei funcţii vacante de membru al Comisiei Electorale Centrale.

Un alt candidat propus este Dorin Cimil. Potrivit preşedintelui Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, Cimil a fost înaintat de către PAS.

Iar Maxim Lebedinschi, consilierul contraversat al președintelui ţării în domeniul juridic, a fost propus de către PSRM.

Citeşte şi: Fostul avocat a lui Năstase, Pavel Dumitru, propus de Parlament pentru funcţia de membru al CEC

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu