PUTERE ȘI ELEGANȚĂ LA GENEVA. Ce mașini au atras privirile la salonul auto anual din Elveţia

Embed:
Cele mai noi creații din industria auto sunt expuse la Geneva în cadrul unei expoziții anuale care atrage producători din întreaga lume. În acest an, mașinile de lux de la Ferrari, Mercedes sau Porche nu mai sunt marile vedete. Toate privirile sunt atrase de automobilele electrice, care promit să reinventeze transportul pe patru roți.

Producătorul croat Rimac a lansat un nou bolid electric, C2. Bijuteria pe patru roți este o adevărată fiară, cu 1088 de cai putere sub capotă ce poate atinge o viteza maximă de 412 kilometri la oră. Bateria sa îi permite să traverseze 650 de kilometri dintr-o singură încărcare. Alături de croați, și producători auto cu renume mondial plănuiesc să renunțe, pas cu pas, la vehiculele Diesel și cele alimentate cu benzină.

”Credem că oamenii sunt pregătiți să renunțe la mașinile alimentate cu benzină și să treacă la cele electrice. Planul nostru este ca până în 2025, 30 la sută din mașinile pe care le vom produce să fie electrice.”

Totuși, marii producători precum Ferrari sau Lamborghini nu se lasă bătuți și și-au prezentat noile boliduri la Geneva. Privirile tuturor au fost, însă, atrase de cei de la BMW.

Salonul auto de la Geneva s-a deschis ieri pentru jurnaliști, iar începând de mâine, va fi deschis și pentru vizitatori.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu