Puşi la pământ şi încătuşaţi! MOMENTUL în care a fost reţinut "Borman" şi ceilalţi membri ai grupului interlop (VIDEO)

Embed:

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 26 – 44 de ani, domiciliate în municipiul Chișinău, au fost reţinute în urma unei operațiuni desfășurate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun procurorii PCCOCS şi angajații Europol. Acestea sunt suspectate de crearea unei organizații criminale, precum şi circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare.

Potrivit Poliţiei, s-a constatat că liderul grupării criminale alias "Borman", începând cu anul 2011 a întemeiat o organizaţie criminală, compusă din mai multe grupări criminale cu o construcţie ierarhică şi cu o concepţie unică de activitate, divizând între membrii organizaţiei funcţii concrete.

De asemenea, sub egida Europol, la cererea autorităților din Moldova de acordarea suportului în documentarea grupului "Borman", s-au petrecut mai multe întâlniri de lucru cu omologii din Spania, Portugalia, Franța, Germania, Italia, Grecia, Lituania și Federația Rusă.

Astfel, acțiunile infracționale documentate au fost realizate pe teritoriul a mai multor state, cu implicarea mai multor făptuitori, cu aplicarea unor metode și mijloace conspirative, ceea ce a determinat durata îndelungată a investigațiilor.

În acest sens, organizaţia criminală, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, de unde liderul grupării coordona și controla activitatea organizației criminale, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (viber, skype, WhatsApp și altele), cât şi în afara ei.       

Potrivit schemei infracționale deconspirate, drogurile (hașiș) erau procurate din Spania, ulterior, membrii organizației criminale le încărcau și le camuflau în diferite mijloace de transport, ca ulterior să fie transportate prin contrabandă în Federația Rusă. Ajunși cu drogurile în Federația Rusă, făptuitorii erau așteptați de alți membrii ai grupării criminale, cetățeni ai Republicii Moldova și Federației Ruse, care de asemenea la indicația liderului grupării infracționale, preluau cantitatea de hașiș transportată din Spania și o repartizau spre comercializare.

Scopul acestei organizații a fost de a acumula surse bănești ilegale rezultate din comercializarea drogurilor.

Ca urmare a efectuării perchezițiilor la domiciliile suspecțiilor, au fost depistate și ridicate arme de foc, muniții, telefoane mobile folosite pentru comunicare între membrii grupului criminal.

Persoanele reținute au fost arestate pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor celor implicaţi în schema infracţională deconspirată.

În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă până la 15 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu