PUŞCĂRIE PENTRU SERGIU CEBOTARI. Membrul PPDA, condamnat la 8 ani de închisoare

Embed:

Sergiu Cebotari, unul dintre activiştii Platformei Demnitate şi Adevăr, şi-a aflat pedeapsa în dosarul în care era acuzat de escrocherie şi de folosirea muncii forţate. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare, deşi procurorii au cerut 12, şi a fost privat de dreptul de a desfăşura activitatea de întreprinzător pe un termen de până la patru ani.

Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei Ungheni. Inculpatul a lipsit de la proces. Liderul Platformei "DA", Andrei Năstase, a anunţat pe Facebook că acesta se află în străinătate. Apărarea a declarat că va contesta decizia în apel.

"Vom contesta hotărârile judecătorești, evident vom invoca toate încălcările. Dat fiind faptul că Sergiu nu a fost în ședință, s-a dispus arestarea sa la momentul reținerii sale. Domnul Cebotari, vă spun că se află în siguranță", a menţionat Angela Istrati, avocatul lui Sergiu Cebotari.

În iulie 2016, Sergiu Cebotari a fost reţinut de poliție, după ce zeci de oameni s-au plâns că au fost obligaţi, în perioada 2011-2014, să lucreze forţat.

Acum doi ani, într-o investigație realizată de jurnalistul Gabriel Călin, mai mulți oameni s-au plâns că au fost amăgiți de bani de Cebotari:

"Băiatul acesta foarte bun, toamna ne-a golit definitiv. În 14 au fost 60 de hectare de sfeclă aici după stația de pompare, a luat un milion și 25 de mii le-a pus în buzunar. Moș Ion a rămas fără chiloți, să mă iertați de cuvânt".

"Are datorii pe salariu în jur la 300 de mii. Am lucrat, dar în schimb n-am primit nimic".

"Am semănat 80 de hecatre de floarea soarelui. Am fărmat semănătoarea, tractorul. Trebuia să-mi dea 28 de mii de lei. Ne-au amânat. Veniți mâine, veniți poimâne".

"Locul tău cum a mai spus cineva, locul tău e la puşcărie, acolo tu ai spus că ti-e nănaşul Filat. Vă rog luaţi-l şi îl închideţi şi rog să fie pus cel puţin, în rând cu Filat, măcar la 20 de ani de puşcărie".

"El ar trebui să fie la puşcărie, nu să umble cu zgarda ceea la gât şi să zică eu...".

În investigație se mai menționează că Cebotari nu a plătit nici mai multor companii din țară de la care a cumpărat produse.

"Ascunzându-se după persoana juridică, omul de încredere a lui Andrei Năstase a păgubit înafară de oameni şi zeci de întreprinderi de milioane de lei. din Făleşti, Străşeni, Nisporeni, Ungheni, Chişinău de la care a luat petrol, servicii, seminţe pe toată perioada activităţii sale de escroc ordinar. Acesta nu a achitat niciun salariu angajaţilor săi. ducându-i cu vorba şi minţindu-i în cel mai josnic mod. De ce să ne mire, doar e omul Platformei, are de la cine învăţa şi cu cine împărţi experienţa", a punctat jurnalistul Gabriel Călin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu