Puşcăriaşi ajunşi pe banca de acuzaţii. Pentru ce au fost JUDECAŢI (VIDEO)

Puşcăriaşi ajunşi pe banca de acuzaţii. Este vorba de câţiva deţinuţi din cadrul Penitenciarului numărul 13 din Capitală, care urmează să fie judecaţi pentru comiterea unei infracţiuni de şantaj în proporţii deosebit de mari.

Potrivit oamenilor legii, indivizii împreună cu victima ar fi jucat la cărţi pe bani. Pe parcursul jocului partea vătămată ar fi fost impusă să se drogheze şi să consume băuturi alcoolice confecţionate artizanal. Ulterior, i-a fost indicat să restituie celorlalţi participanţi la joc o sumă de 30.000 de euro, bani pe care i-ar fi pierdut la cărţi.

Tipii i-au cerut acestuia să întoarcă pretinsa datorie prin înregistrarea unor imobile deţinute de familia lui pe numele unor persoane interpuse sau chiar să-şi doneze organe sub ameninţarea cu răfuială fizică şi cu moartea sa, cât şi a membrilor săi de familie.

În urma investigaţiilor demarate de forţele de ordine, unul dintre complici care se afla în afara Penitenciarului a fost reţinut în flagrant chiar în momentul în care primea prima tranşă din banii estorcaţi.

În rezultatul percheziţiilor efectuate în locul de detenţie, au fost depistate mai multe telefoane mobile, cartele SIM şi alte dispozitive electronice folosite la comiterea infracţiunii.

În acest caz sunt vizaţi cinci inculpaţi care anterior, au fost condamnaţi pentru comiterea unor infracţiuni grave şi deosebit de grave.

Actualmente, conform legislaţiei penale în vigoare, aceştia riscă să fie privaţi de dreptul la libertate pe un termen de la 13 la 15 ani, scrie canal3.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu