Purtătorul de cuvânt al lui Trump dezminte că acesta ar intenționa să reformeze serviciile secrete americane

Purtătorul de cuvânt al președintelui ales al SUA, Donald Trump, a respins joi relatările din presă potrivit cărora acesta ar intenționa să restructureze serviciile secrete americane, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Nu există niciun adevăr în această idee a restructurării infrastructurii comunității de informații", a indicat purtătorul de cuvânt Sean Spicer, calificând acele relatări drept 'sută la sută false".

Totuși, el a vorbit apoi despre "discuții exploratorii" desfășurate în cadrul "activităților de tranziție", insistând însă că rolul acestora este de a strânge date.

Publicația Wall Street Journal (WSJ) a scris în ediția sa de miercuri, făcând referire la surse pe care nu le-a precizat, că Trump intenționează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât el consideră că unele dintre aceste agenții sunt supradimensionate sau politizate.

După ce a criticat serviciile secrete americane în urma rapoartelor prin care acestea susțin că Rusia este în spatele atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale, Trump a susținut că este un "mare fan" al acestor servicii.

"Presa minte pentru a lăsa impresia că eu sunt împotriva serviciilor de informații, deși de fapt sunt un mare fan al lor", a scris pe Twitter viitorul președinte, înaintea ca în Senatul american să înceapă o audiere în cadrul căreia va fi discutată posibila ingerință a Rusiei în campania electorală americană prin respectivele atacuri cibernetice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu