Purtătorul de cuvânt al CIO: JO de la Rio, cele mai perfecte Jocuri imperfecte

Jocurile de la Rio, care potrivit Comitetului Internațional Olimpic ''au mers bine'', în ciuda numeroaselor dificultăți, au fost ''cele mai perfecte Jocuri imperfecte'', a declarat marți un purtător de cuvânt al CIO, scrie Agerpres.

''Jocurile au mers bine. Au fost ele perfecte? Nu'', a estimat Christophe Dubi, director cu jocurile olimpice la CIO, într-o conferință de presă.

''Cineva a descris aceste Jocuri drept cele mai perfecte Jocuri imperfecte'', a adăugat Mark Adams, purtător de cuvânt al CIO, estimând că ''aceasta este o definiție bună''.

În ciuda stadioanelor mai mult goale, a problemelor de transport și de poluare a apei și a pregătirilor care au suferit din cauza gravei crize politice și economice pe care o traversează Brazilia, CIO consideră că, ''din punct de vedere operațional, totul a mers bine, peste așteptările noastre''.

''În privința rezultatelor, putem chiar să ne scoatem pălăria (în fața organizatorilor). Este uimitor să vedem ceea ce au furnizat având în vedere dificultățile'', a adăugat Dubi într-o conferință de presă cu ocazia unei reuniuni a Comisiei executive.

CIO s-a bazat pe un studiu care a arătat că "Rio 2016 a lăsat o formidabilă moștenire orașului Rio de Janeiro''.

Potrivit CIO, ''toate siturile au o utilizare după Jocuri'', iar orașul a fost ''transformat, inclusiv cu un sistem de transport în comun''.

La patru luni de la eveniment, statul Rio, gazda Jocurilor în luna august, este cel mai afectat de recesiunea istorică ce lovește Brazilia, cu spitale cărora le lipsesc materialele și cu funcționari care manifestează pentru a-și încasa salariile.

În ce privește parcursul de golf de la Rio, construit special pentru Jocuri, el primește, la trei luni după eveniment, foarte puțini jucători de golf, iar temerile în privința viitorului său se accentuează din cauza unei dispute financiare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu