Pupi icoanele în biserica? Vezi ce boli riști să contactezi

Creştinii merg des la biserică, iar acolo iau la rând toate icoanele şi le sărută. Medicul avertizează că prin acest gest pot contacta foarte multe boli, printre care cele virale sau anumite ciuperci de care pot scăpa numai printr-un control specializat, scrie realitatea.net.

Doctorul avertizează că pupatul icoanelor nu este sănătos, este chiar neindicat. Prin acest gest, oamenii se pot alege cu adevărate probleme de sănătate.

"Igiena nu are nicio treabă cu credinţa. Atunci când tuşim sau strănutăm este la fel. (...) Contactăm microbi. Cel care intră în contact cu flora microbiană poate primi cu mare uşurinţă aceste mici organisme. Acest fapt, indiferent că este în biserică se poate transmite astfel de boli. Bătrâne ajung la spital des cu stări de rău, chiar la urgenţe, ele care merg la biserică. Este bine să aveţi grijă la acest regim alimentar de post. Trebuie să ţinem cont de toate că altfel ne punem sănătatea în pericol şi sunt sigur că divinitatea va accepta aceste lucruri. (...) De la boli virale, la herpesuri, boala sărutului poate fi luată sau o întreagă serie de ciuperci. (...) Contactul cu secreţiile altuia nu e sănătoasă. Flora microbiană supravieţuişte ceva timp. Trebuie să fie respectate aceste reguli de igienă chiar şi la obiectele de cult." a declarat medicul la Antena Stars.

Acesta a concluzionat prin faptul că nu este sănătos să pupăm icoanele. Trebuie să avem mai multă grijă la igiena de zi cu zi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu