PUNE ÎN PERICOL sănătatea celor din jur! Un bolnav de tuberculoză s-a adăpostit într-un parc

Nu îi pasă de propria viață și pune în pericol sănătatea celor din jur. Un bărbat bolnav de tuberculoză s-a adăpostit, de câteva luni, în parcul din centrul Capitalei, iar băncile de acolo i-au devenit culcuș.

Chiar dacă a urmat de nenumărate ori tratamentul, acesta nu s-a vindecat complet și continuă să interacționeze cu diferite persoane. Abia astăzi, bărbatul a fost convins de medicii de la Urgenţă să reia tratamentul. 

Bărbatul, pe nume Ion, are 35 de ani și este din raionul Cahul.

"Trăim aici. Am vreo 100 de zile de când am ieșit din spital. Am tuberculoză. Trăiesc cu un plămân. Avem nevoie de ajutor și tare. Am stat un an. M-am tratat, dar nu mai vor să mă țină. Spatele, tot mă doare, totul", a spus bărbatul.

Bărbatul ne-a spus că a chemat de nenumărate ori medicii, însă aceştia nu ar fi vrut să-l interneze.

Pentru a-l ajuta, am chemat şi noi o ambulanță, iar în scurt timp pacientul a fost transportat la Institutul de Ftiziopneumologie din Capitală.

Medicii de la spital ne-au spus că bărbatul este bolnav de mai mulți ani. După fiecare jumătate de an de tratament, focarul era înlăturat, iar bărbatul trebuia să-și continue tratamentul la domiciliu, lucru pe care nu-l făcea.

"Suferă de tuberculoză din 2006. A abandonat tratamentul de repetate ori. Ultima dată s-a tratat la noi la institut din 23 noiembrie 2015 până la 6 aprilie 2016. Se tratează șase luni în staționar și apoi continuă la medicul ftiziolog la locul de trai", a specificat medicul-ftiziopneumolog, Eugenia Roşca.

Potrivit medicilor, persoanele bolnave de tuberculoză prezintă simptome de slăbiciune, tusă, lipsa poftei de mâncare și scădere bruscă în greutate. Medicii mai spun că astfel de pacienți prezintă pericol pentru societate, dar nu-i pot ține cu forța în spital.

"Problema e în aceea că pacientul trebuie izolat la domiciliu. Nu se dă voie ca noi să-l închidem undeva și să-l ținem până când asta. Iată care-i situația. Microbii se transmit prin aer. Copiii mai mici sunt mai sensibili, se pot infecta și îmbolnăvi mai repede, dar și maturii care au imunitatea scăzută,  a specificat medicul-ftiziopneumolog, Eugenia Roşca.

Bărbatul va rămâne internat în spital pentru a urma un tratament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu