Puncte de control al radiației în Japonia

Embed:

Poliţiştii japonezi au înfiinţat un punct de control al nivelului de radiaţii, la 30 de kilometri distanţă de centrala avariată de la Fukushima. Un alt punct era deja operaţional la 20 de kilometri. Oamenii legii verifică minuţios fiecare autovehicul care trece prin zonă. Pentru că populaţia a fost evacuată, Fukushima s-a transformat într-un oraş fantomă.

Datele oficiale arată că nivelul de radiaţie la primul punct de control, adică la 20 de kilometri de centrală, este aproape acelaşi ca şi în Tokio, aflat la aproape 300 de kilometri de Fukushima. Cu toate acestea, locuitorii capitalei japoneze refuză să cumpere fructe şi legume provenite din această regiune. Înainte de cutremurul şi tsunami-ul din 11 martie, Fukushima asigura cea mai mare parte de produse agricole pentru Tokio.

Puncte de control al radiaţiilor au fost înfiinţate şi în aeroporturile şi porturile maritime din China. Autorităţile de la Beijing au anunţat că au fost depistate cel puţin 10 cazuri de contaminare radioactivă.

După ce nave contaminate au ajuns în China, oficialii din mai multe porturi europene au început să verifice vapoarele care au navigat în apele japoneze, pentru a evita contaminarea radioactivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu