PUN solicită Guvernului să nu-i permită lui Șoigu să vină la Chișinău

Partidul Unităţii Naţionale solicită Guvernului să nu permită vizita ministrului rus Serghei Șoigu la Chișinău. Totodată, Partidul Unitații Naționale solicită ca Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să retragă urgent ambasadorul Republicii Moldovei la Moscova.

"Vizita ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, în Republica Moldova prin evitarea Guvernului și Ministerului de Externe de la Chișinău reprezintă o nouă abordare imperială din partea Federației Ruse.

Partidul Unitații Naționale solicită Guvernului Republicii Moldova să nu permită vizita ministrului Serghei Șoigu aflat sub interdicțiile Uniunii Europene ca urmare a ocupării Crimei, declanșării și coordonarii războiului din estul Ucrainei.
De asemenea, Partidul Unitații Naționale solicită Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene retragerea urgentă și definitivă a ambasadorului R.Moldova la Moscova pentru sfidarea Guvernului și numeroasele încălcări atât a statutului de diplomat cât și a legislației moldovenești. 
Este inacceptabil ca ministrul apărării din Rusia, aflat sub sancțiunile Uniunii Europene și SUA, să defileze prin Republica Moldova. 
Partidul Unitații Naționale își exprimă speranța că înainte de a ajunge la Chișinău, țările UE pe care acesta le traversează, să pună în aplicare rezoluțiile adoptate și să nu permită tranzitarea spațiului aerian al UE si NATO.”

CITEȘTE ȘI: Alexandr Slusari: Vizita lui Şoigu la Chişinău este o greşeală

Lasă un comentariu