Pun în pericol viaţa copiilor şi îi transportă fără scaune auto speciale, iar poliţia nu-i poate amenda

Embed:

Şoferii care transportă copii continuă să încalce regulile de circulaţie. Deşi sunt obligaţi prin lege să-şi ducă odraslele în scaune auto speciale, cei mai mulţi dintre ei ezită să respecte regulamentul. Cel mai grav este că nu există o lege care i-ar amenda pe şoferii nedisciplinaţi, astfel încât să-i facă mai responsabili.

Deşi au avut la dispoziţie mai bine de o lună pentru a-şi dota vehiculele cu scaune speciale pentru micuţi, cei mai mulţi dintre şoferi continuă să-i transporte pe copii neregulamentar.

"În fiecare zi sunt opriţi mulţi şoferi care au în automobil copii mici. Şi 90 la sută dintre ei nu au în automobile scaune scaune pentru copii sau sistem de reţinere", a declarat Vadim Ţaranu, inspector de patrulare.

Şoferii care nu şi-au dotat maşinile cu scaune speciale pentru transportarea micuţilor, invocă diverse motive.

"La mine copilul nu stă în acel scaun. Am acasă scaun, pe care am dat 800 de lei, dar copilul nu vrea să stea în el", a spus un şofer.

"Venim de peste hotare şi nu cunoaştem noile reguli", a afirmat un conducător auto.

Între timp, medicii bat un semnal de alarmă şi spun că, zilnic, din cauza accidentelor rutiere, în spitale sunt internaţi copii cu diferite traume.

"Din cauza că copilul nu este fixat în timpul loviturii, el va fi aruncat peste fereastră. Cel mai straşnic este că în aşa cazuri traumatismul cranio-cerebral poate duce şi la moarte sau fracturi multiple", a menţionat Anatolie Tagadiuc, medic traumatolog.

Potrivit Poliţiei, de la începutul acestui an au avut loc 260 de accidente rutiere cu implicarea copiilor. 12 micuţi au murit, iar 296 s-au ales cu diferite traumatisme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu