PUN îi cere Maiei Sandu să spună cât a cheltuit statul pentru organizarea vizitei lui Şoigu la Chişinău. Răspunsul premierului

Partidul Unității Naționale solicită premierului Maia Sandu să facă publice cheltuielile instituțiilor implicate în asigurarea vizitei lui Serghei Șoigu în Republica Moldova.

"Este inadmisibil ca din banii cetățenilor Republicii Moldova, în timp ce guvernul crește impozitele și se împrumută la FMI, să se cheltuie milioane pe vizita unui oficial rus. Cu fiecare zi care trece Maia Sandu și guvernul său girează și ajută la implementarea agendei lui Igor Dodon depărtându-se din ce în ce mai mult de promisiunile din campania electorală. Cheltuirea banului public pe vizitele ”private” ale oficialilor ruși nu înseamnă nici dezoligarhizare nici bunăstare pentru cetățeni.", se spune în mesajul PUN. 

Întrebată de jurnalişti despre cheltuielile din bugetul de stat pentru organizarea vizitei oficialului rus, Maia Sandu a declarat: "Dacă au fost cheltuieli, despre ele trebuie de solicitat de la Președinție. Guvernul nu are nicio treabă cu acest lucru”. 

PUBLIKA.MD precizează că pe parcursul vizitei lui Serghei Şoigu la Chişinău, ordinea publică a fost asigurată de angajaţii MAI, care se află în subordinea Guvernului. 

loading...

Lasă un comentariu