PUMN ÎN GURA PRESEI LIBERE! Cel mai mare regret al lui Andrei Năstase este că "nu i-a epurat pe jurnaliştii incomozi"

Embed:

Regretă că nu alichidat presa incomodă! Vorbim despre liderul PPDA, perdantul la alegerile locale din Chişinău Andrei Năstase. Declraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, după ce jurnalistul Publika TV, Oxana Bodnar, i-a pu mai multe întrebări incomode.

"Marele meu regret este că atunci, în iunie 2019, nu am făcut ceea ce poate sau aşteptat toţi cetăţenii Republicii Moldova, să epurăm, să asanăm spaţiul mediatic din Republica Moldova. Iată de ce am rămas intoxicaţi.", a spus Năstase.  

Amintim că Andrei Nastase a fost dur criticat de ONG-urile de media pentru că a atacat-o şi a intimidat-o pe Ana Butnariuc, editorul-şef PRIME TV, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc în campania electorală pentru alegerile parlamentare. În consecinţă, Năstase a fost inclus în lista inamicilor presei, iar fotografia sa a apărut pe un panou instalat de Centrul pentru Jurnalism Independent în faţa clădirii Parlamentului, cu ocazia Zilei Libertăţii Presei.

CITEŞTE ŞI: Năstase, deranjat, din nou, de presa incomodă. Liderul PPDA a lansat acuzaţii la adresa unui jurnalist

Facem apel  la organizaţiile media naţionale şi internaţionale, la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova şi la toţi partenerii noştri de bună credinţă, dar şi la telespectatori, în slujba cărora suntem prin tot ceea ce facem zi de zi ,să monitorizeze situaţia descrisă mai sus, să susţină dreptul la libera exprimare şi să condamne orice tentative a autorităţilor, politicienilor, deputaţilor şi membrilor Guvernului de intimidare şi hărţuire a instituţiilor de presă, de comiterea unui abuz şi de îngrădire a dreptului jurnaliştilor de a informa publicul.

Lasă un comentariu