Pugiliştii moldoveni au plecat la Campionatul Mondial de box

Embed:

La Campionatul Mondial după prima medalie! Lotul naţional de box a plecat în Kazahstan pentru a participa la cea mai importantă competiţie din acest an. În istoria de 65 de ani a boxului moldovenesc, pugiliştii din ţara noastră nu au reuşit să câştige nicio medalia la un Campionat Mondial.

În acest an lotul, naţional de box condus de antrenorul Petru Caduc are ca obiectiv cucerirea primei medalii din istoria boxului moldovenesc la un Campionat Mondial.

"Boxerii moldoveni nu au cucerit nicio o medalia la un Campionat Mondial. Cred că a venit timpul să obţinem o medalia, asta chiar dacă la acest Mondial vor participa cei mai mulţi sportivi. Aş compara o medalia de la Mondial cu cea Olimpică", a spus Caduc.

Moldova va fi reprezentată la Campionatul Mondial de opt boxeri. Pentru medalie vor lupta Veaceslav Gojan, Dumitru Galagoţ, Vasile Belous, Alexandru Rîşcan, Petru Ciobanu, Vladimir Cheleş, Victor Carapcevschi şi Alexei Zavatin.

"Avem un lot omogen, cu câţiva sportivi mai valoroşi. Cred că boxerii sunt într-o formă foarte bună. Consider că ei sunt în stare să câştige prima medalie la un Mondial", a conchis acesta.

Campionatul Mondial de box se va desfăşura în perioada 14-26 octombrie în oraşul Almatî din Kazahstan. Boxerii vor lupta la această competiţie fără căşti de protecţie, conform noului regulament impus de Federaţia Internaţională. Pentru deplasarea lotului naţional la Mondiale, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat 270 mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu