Puerto Rico: Bilanţul uraganului Maria a fost modificat la 1.427 de persoane

Autorităţile locale din Puerto Rico au anunţat joi modificarea bilanţului uraganului Maria, produs în septembrie 2017 în statul insular, acesta crescând de la 64 de persoane decedate la 1.427, relatează BBC, potrivit Mediafax.ro.

Bilanţul modificat a fost anunţat prin intermediul unui raport trimis Congresului american, prin care autorităţile locale cer 139 de milioane de dolari pentru reparaţii.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că estimarea actuală este una realistă, dar că bilanţul nu a fost schimbat în mod oficial, deoarece autorităţile aşteaptă finalizarea unui studiu realizat de Universitatea George Washington.

„Nu vrem să dăm publicului acest bilanţ drept unul oficial, până nu avem rezultatele studiului”, a declarat Pedro Cerame, repreentant al Administraţiei Federale a Insulelor.

În urma uraganului devastator, mai mulţi experţi au estimat bilanţul la 4.600 de morţi.

Guvernul a primit critici dure pentru minimalizarea bilanţului uraganului.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Harvard, rata de mortalitate din Puerto Rico a crescut cu 60% la trei luni după uragan, din cauza faptului că multor persoane le-a fost întrerupt tratamentul medical sau nu au mai avut acces în spitale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu