PUBLIKA WORLD: Zi istorică pentru cele două Corei. Kim Jong Un s-a întâlnit cu preşedintele Moon Jae-in (VIDEO)

Embed:

Este ziua unei întâlniri istorice a liderilor din Coreea de Nord şi de Sud. Totul se întâmplă într-un sat aflat la graniţa dintre cele două Corei, în Zona Demilitarizată.

Acesta a fost momentul îndelung aşteptat: întâlnirea dintre dictatorul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in. Şi-au strâns mânile preţ de 24 de secunde, timp în care fiecare a stat de partea sa a graniţei. Primul care a trecut hotarul a fost liderul de la Phenian. Apoi, ţinându-se de mână, cei doi au trecut împreună în Nord, pentru câţiva paşi, şi s-au întors în Sud.

Kim Jong-un a fost întâmpinat în Coreea de Sud cu flori, covor roşu şi o gardă de onoare formată din soldaţi în uniformele istorice ale Imperiului Coreean, care a existat până la începutul secolului al 20-lea. 

După încheierea ceremoniei oficiale, Kim Jong-un şi Moon Jae-in au mers în Casa Păcii, clădirea din partea de sud a zonei demilitarizate, folosită pentru întâlniri diplomatice civile. Din delegaţia nord-coreeană face parte şi sora lui Kim Jong-un, şefa propagandei de la Phenian, care a fost şi la Olimpiada de Iarnă, din februarie.

În urmă cu un an, peninsula coreeană părea că se îndreaptă către război deschis, din cauza testele balistice şi nucleare făcute de nord-coreeni şi ameninţărilor cu distrugerea completă venite de la Washington. Acum, lumea speră în încheierea unui acord de pace.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu