PUBLIKA WORLD: Uraganul Maria a devastat complet şi fără milă insula Puerto Rico

Embed:
Uraganul Maria a „distrus complet” Puerto Rico, a afirmat, joi, preşedintele american, Donald Trump, după ce a declarat stare de catastrofă naturală pe această insulă din Caraibe, care se pregăteşte să facă faţă unor inundaţiilor potenţial „catastrofale”, transmite France Presse.

„Puerto Rico a fost complet distrusă. Insula se află într-o stare foarte, foarte delicată... Reţeaua electrică este distrusă”, a adăugat preşedintele Statelor Unite în marja Adunării Generale a ONU de la New York.

Anterior, liderul american a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico, procedură ce va permite deblocarea de fonduri federale pentru a ajuta acest stat insular din Marea Caraibilor asociat SUA.

Uraganul Maria era clasificat între categoria 4 şi 5 (nivelul maxim) când a lovit miercuri dimineaţă insula Puerto Rico, unde furnizarea electricităţii este de atunci sistată complet. Zeci de mii de oameni rămaşi fără locuinţe s-au refugiat în centrele de primire, unde fiecare îşi împărtăşeşte experienţa despre trecerea furtunii.

Maria este „furtuna cea mai devastatoare” a secolului, a declarat guvernatorul Puerto Rico, Ricardo Rossello.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu