PUBLIKA WORLD: Stare de alertă în Taiwan din cauza Taifunului Meranti (VIDEO)

Embed:

Vremea extremă face ravagii în lume. Ploile torențiale au provocat inundații distrugătoare în sudul Franței și în mai multe regiuni din Statele Unite ale Americii.

Iar în Taiwan a fost emisă stare de alertă, după ce Taifunul Meranti s-a abătut asupra ţării. Potrivit Agenției meteorologice de pe insulă, în acestă dimineață, au fost înregistrate cele mai puternice rafale de vânt de până acum. Viteza acestora a depăşit 260 de kilometri la oră.

Vijelia a luat pe sus acoperișuri și copaci, iar din cauza ploii abundente, unele drumuri au fost spălate de ape. Peste 180.000 de case au rămas fără curent electric, iar pe coasta de est, atât traficul aerian, cât și cel feroviar a fost suspendat.

În majoritatea regiunilor din sudul Taiwanului, școlile au fost închise.

Potrivit presei locale, aproximativ 1.500 de oameni au fost evacuați din zonele de risc.

Și peste Ocean, vremea nu este mai liniștită. Peste o sută de drumuri au fost inundate, iar șapte școli au fost închise în urma inundațiilor severe din orașul Victoria din statul american Texas. În mai multe regiuni au avut loc alunecări de teren, iar din cauza vântului puternic, zeci de copaci au fost doborâți.

Iar în sudul Franței, mai multe localități au fost inundate după ploile de marți noaptea. Străzile s-au transformat în râuri și apa a pătruns în casele locuitorilor. Pompierii au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni să-și curețe locuințele de noroi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu