PUBLIKA WORLD: Spectacol IMPRESIONANT cu focuri de artificii la Paris (VIDEO)

Embed:

Ziua Națională a Franței a fost celebrată sâmbătă fastuos, la Paris, cu tradiționala paradă militară de pe Champs-Elysees și spectaculoase focuri de artificii la Turnul Eiffel, la miezul nopții.

Spectacolul pirotehnic a ţinut minute în şir şi a fost admirat de sute de mii de oameni. Imaginile care urmează nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Festivitatile de pe Champs Elysees au fost deschise de președintele Frantei, Emmanuel Macron, aflat la a doua paradă naţională de la alegerea sa în funcţia de şef al statului, în mai 2017. Parada a durat două ore, iar spectacolul a fost și anul acesta unul grandios.

La eveniment, au participat forţe impresionante: aproape 4.300 de militari, peste 200 de vehicule, 64 de avioane şi 30 de elicoptere. Pe Champs-Élysées, au defilat militari, poliţişti şi pompieri.

Şeful statului francez, Emmanuel Macron, a asistat la parada, alături de invitaţii sai, precum prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong, şi şeful diplomaţiei japoneze, Taro Kono. Anul trecut, invitatul lui Emmanuel Macron a fost Donald Trump.

Instaurată în anul 1880, Ziua naţională a Franţei celebrează cele două evenimente care au marcat istoria sa modernă. Este vorba despre începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei şi Sărbătoarea Federaţiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu