PUBLIKA WORLD: Protest masiv în ziua inaugurării ambasadei SUA la Ierusalim. Sunt morți și răniți

Embed:

Mii de palestinieni au început luni un protest în Gaza și Cisiordania, în ziua inaugurării ambasadei SUA la Ierusalim, la care participă oficiali americani, printre care fiica lui Donald Trump, Ivanka. Tensiunea este maximă și în Orașul Sfânt.

Doi palestinieni au murit și 22 au fost răniți în Gaza de militarii israelieni care încercau să îi împiedice pe protestatari să se apropie de gardul aflat la frontieră.

Proteste au loc și la Ramallah, în apropiere de Ierusalim. Militarii israelieni se confruntă cu manifestanții ample și la nord de Bethlehem.

Protestul masiv are loc în ziua în care oficiali SUA în frunte cu Ivanka Trump și Jared Kushner, alături de liderii israelieni, participă la inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim.

Tensiunea este maximă în Orașul Sfânt, unde mii de polițiști au fost dispuși în mod suplimentar pentru a asigura securitatea.

Sărbătoare la Ierusalim, vărsare de sânge în Gaza

Ivanka Trump, oficiali americani și israelieni se află luni la ceremonia de inaugurare a ambasadei SUA la Ierusalim, în urma controversatei decizii luate recent de președintele american, scrie Realitatea.net.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu