PUBLIKA WORLD: Primul avion care ar putea duce turiștii în spațiu a fost testat. Cum arată vehiculul spațial al companiei Virgin Galactic

Embed:

Compania americană Virgin Galactic a testat cu succes noul său "avion" spațial, vehiculul cu care speră să poată trimite turiști în spațiu. VSS Unity, prezentat în urmă cu doi ani, a fost lansat la peste 15 km altitudine de pe un alt avion special de unde a pornit timp de 30 de secunde motorul său hibrid, ajungând la o viteză de 1,87 Mach și o altitudine de peste 25 km. Testul vine la patru ani după ce prima variantă a vehiculului - SpaceShipTwo - s-a prăbușit în cursul unui zbor de test, iar un pilot și-a pierdut viața.

VSS Unity a fost lansată de pe avionul special WhiteKnightTwo la o altitudine de aproximativ 15.000 de metri, într-o zonă aflată la aproximativ 32 de kilometri nord de portul aero-spațial din Mojave , California, scrie science.hotnews.ro
Piloții David Mackay și Mark "Forger" Stucky au pornit motorul hibrid al vehiculului Unity timp de 30 de secunde, ducând „avionul” la o viteză maximă de 1,87 Mach și o altitudine maximă de 25.686 m înainte de a reveni spre pista de aterizare. 

Reprezentanții Virgin Galactic susțin că vor efectua mai multe zboruri de test pe parcursul anului 2018, cu perioade de arderi ale motorului din ce în ce mai lungi. Se așteaptă ca nava spațială să ajungă la cel puțin 80 km atitudine undeva mai târziu în acest an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu