PUBLIKA WORLD: Ploi abundente şi vânt puternic în Italia. Patru oameni au murit (VIDEO)

Embed:

Ploi abundente, vânt puternic, copaci rupţi, clădiri inundate şi acoperişuri sparte. Acesta este peisajul din Italia, unde aproape pe tot teritoriul ţării a fost emis cod portocaliu de vreme rea, cu excepţia regiunilor Veneto şi Friuli-Veneția Giulia, unde este cod roşu. Autorităţile au anunţat că din cauza unei alunecări de teren, patru oameni au murit în regiunea Calabria din sudul ţării.

Victimele sunt muncitori care în timpul ploii torenţiale efectuau lucrări la o conductă de canalizare. Situaţia este gravă şi în nordul Italiei, acolo unde mai multe râuri au ieşit din matcă. Zeci de clădiri din regiunea Friuli-Veneția Giulia au fost inundate.

O situaţie similară s-a înregistrat şi în oraşul Veneţia. Nivelul apei în port a crescut cu un metru, ceea ce a dus la inundarea mai multor străzi. Asta însă nu i-a împiedicat pe un grup de sportivi să participe la o competiţie de alergat. Ei au parcurs ultimii kilometri prin apa rece acumulată pe străzi.

Vremea rea dă mari bătăi de cap şi locuitorilor din oraşul Genova. Acolo, vântul puternic a doborât copaci şi a smuls acoperişuri. Zeci de echipaje de muncitori au intervenit pentru a lichida urmările furtunii. Ploi abundente au fost înregistrate şi în Roma.

Din cauza furiei naturii, şcolile au fost închise, iar locuitorii au fost sfătuiţi să nu iasă din case.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu