PUBLIKA WORLD. Phenianul predă SUA rămășițele unor soldați americani ucişi în războiul coreean

Embed:

Rămășițele unui număr neprecizat de soldați americani uciși în timpul războiului coreean au fost predate de Phenian către SUA în ceea ce Donald Trump a spus că este "un moment extraordinar", scrie Guardian, potrivit hotnews.ro

Un avion militar american de transport a zburat la o bază aeriană din orașul nord-coreean Wonsan pentru a aduce rămășițele pâmântești la baza Osan din Sud. O ceremonie oficială este programată miercuri, tot la Osan. 

Președintele american i-a mulțumit, pe Twitter, liderului de la Phenian: "Rămășițele soldaților americani vor părăsi curând Coreea de Nord și vor pleca spre Statele Unite! După atâția ani, acesta va fi un moment extraordinar pentru multe familii. Mulțumesc, Kim Jong Un". 

Casa Albă a salutat și ea, într-un comunicat, decizia nord-coreenilor: "Astăzi, (liderul coreean) își îndeplinește o parte din angajamentul luat în fața președintelui de a trimite acasă soldații americani căzuți la datorie. Acțiunile Coreei de Nord și avântul pentru schimbări pozitive ne fac optimiști". 

Circa 7.700 de soldați americani au fost dați dispăruți în războiul coreean și se apreciază că rămășițele a 5.300 dintre ei încă sunt în Coreea de Nord.

Imaginile din satelit au aratat, săptămâna aceasta, că nord-coreenii au început să desființeze instalații cheie dintr-o unitate folosită pentru dezvoltarea de motoare pentru rachetele balistice, un prim pas către îndeplinirea promisiunile făcute de Kim Jung-un către Donald Trump.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu