PUBLIKA WORLD: O sută de bucătari italieni au stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare pizza prăjită (VIDEO)

Embed:

O sută de bucătari italieni au stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare pizza Napolitana prăjită. Pentru prepararea produsului au fost folosite peste 83 de kilograme de făină, 50 de kilograme de brînză şi 7 litri de sos tomat.

Timp de câteva ore, bucătarii au frământat aluatul şi au adăugat cele mai bune ingrediente, în încurajările publicului. 

La final, au acoperit totul cu un alt strat de aluat: la pizza Napolitana prăjită, toate ingredientele sunt la interior.

"În Napoli, acest tip de pizza prăjită este foarte popular. Am vrut să stabilim acest record pentru a face cunoscută pizza prăjită în întreaga lume pentru că nimeni nu a auzit de ea", a spus preşedintele Asociaţiei Producătorilor Italieni de Pizza, Sergio Miccu.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness, care au urmărit atent tot procesul şi au măsurat pizza.

"În Napoli, Italia, a fost stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă pizza prăjită, aceasta are 7 metri şi 15 centimetri", a spus reprezentant al Cărţii Recordurilor Guiness, Lucia Sinigagliesi.

Anul trecut, prepararea pizzei de către pizzaioli - producătorii de pizza din Napoli - a fost inclusă de Naţiunile Unite în Patrimoniul Cultural al Umanităţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu