PUBLIKA WORLD: Inundaţii PUTERNICE în Carolina de Nord, provocate de Uraganul Florence

Embed:

Uraganul Florence va lovi în curând statul american Carolina de Nord. Ploile recente au inundat mai multe străzi. În unele regiuni nivelul apei a ajuns până la genunchi, în timp ce în Emerald Isle, e de aproape doi metri. De asemenea, vântul puternic a răsturnat tomberoanele din zonele rezidenţiale.

Autorităţile au dispus evacuarea a sute de persoane. Unii americani au decis din propria iniţiativă să se adăpostească în oraşe sigure până va trece urgia.

"Cred că ne vom confrunta cu asemenea situaţie timp de câteva zile. Ne vom refugia în Wilmington, unde vom sta vreo patru sau cinci zile."

Furtuna tropicală se năpusteşte şi asupra Virginiei, provocând valuri puternice în ocean. Vântul a bătut cu o putere de 225 de kilometri la oră.

"Prognozele pentru acest weekend arată o ameninţare continuă pentru sud-vestul Virginiei. Toată lumea să fie pregătită de vânt, ploi şi inundaţii", a declarat Ralph Northam, guvernatorul din Virginia.

Agenţia Spaţială Americană a prezentat imagini din satelit cu furtuna tropicală Florence. Deşi uraganul a fost retrogradat până la 3, autorităţile avertizează că va lovi cu putere zonele de coastă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu