PUBLIKA WORLD. Incendiu de pădure în California. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa

Embed:

Cel puţin o persoană a decedat, iar cel puţin alte trei persoane au fost rănite, în urma unui incendiu de vegetaţie care a distrus zeci de clădiri în nordul statului american California, forţând mii de oameni să-şi părăsească locuinţele, informează site-ul postului ABC News, potrivit Mediafax.ro.

Incendiul a distrus mai multe clădiri din localităţile Shasta şi Keswick şi a ajuns la periferia oraşului Redding.

Cum incendiul s-a răspândit rapid, mulţi oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească în grabă locuinţele, pompierii intervenind pentru a ajuta la evacuarea cât mai rapidă a locuitorilor.

Joi seară că echipele de salvare au descoperit cadavrul unui operator de buldozer care fusese angajat să cureţe vegetaţia din calea incendiului. Flăcările însă au cuprins buldozerul în care acesta se afla.

Trei pompieri şi mai mulţi civili au suferit arsuri, însă starea răniţilor nu este cunoscută în acest moment, a mai declarat McLean.

Incendiul a izbucnit luni, însă s-a extins puternic în zilele următoare, evoluţie favorizată de temperaturile ridicate, vânt puternic şi nivelul redus al precipitaţiilor.

Se crede că incendiul a izbucnit în urma "defecţiunilor tehnice suferite de un vehicul", a transmis Cal Fire, fără a oferi mai multe detalii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu