PUBLIKA WORLD: Cursă fascinantă cu cai în Spania. Mii de oameni au ieşit în străzi pentru a urmări întrecerile

Embed:

Festival grandios în micuțul orășel spaniol Caravaca de la Cruz. Mii de oameni au ieșit în străzi pentru a urmări una dintre cele mai fascinante curse, cea a cailor vinului. La eveniment au participat 60 de echipe din toată țara iberică, iar actorii în veșminte medievale au făcut deliciul publicului.

Înaintea întrecerii, caii au fost decorați cu ornamente colorate și strălucitoare. Fiecare echipă este compusă din patru bărbați, iar regulile cursei sunt simple. 

"Scopul întrecerii este ca toți cei patru membri ai echipei să ajungă în vârful dealului fără ca măcar unul să scape din mâini frâiele, pentru că de altfel cursa nu este validă și nu ai nicio șansă la premii. Trebuie să alergi 80 de metri spre dealul Castelului cât mai repede posibil."

Recordul cursei a fost înregistrat în 2016, când o echipă a parcurs traseul în 7,7 secunde. În acest an, echipa învingătoare a ajuns la finiș în puțin peste opt secunde.

Calul învingător, pe nume Aspirante, a primit ovații îndelungate din partea publicului. Cursa cailor vinului își are originile în secolul 13, când castelul se afla sub asediu, iar fântânile din împrejurimi au fost otrăvite. Atunci, oamenii din satele din apropiere și-au încărcat caii cu butoaie de vin și alergat cu dânșii de frâie printre inamici până la intrarea în castel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu