PUBLIKA WORLD: Ciocniri violente între manifestanţii din Paris şi scutieri. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, iar 101 arestaţi

Embed:

Ciocnirile violente între manifestanţii din Paris şi scutieri au continuat şi noaptea trecută. După ce au fost atacaţi cu pietre şi sticle, poliţiştii francezi au izolat zona Arcului de Triumf şi au dispersat mulţimea cu ajutorul gazelor lacrimogene. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, iar 101 au fost arestaţi.

Protestatarii au improvizat baricade din bănci, tomberoane şi corturi stradale cărora le-au dat foc pentru a împiedica accesul scutierilor. Forţele de ordine au lansat grenade cu gaze lacrimogene.

Așa-numitele "veste galbene", care poartă accesorii reflectorizante, sunt nemulțumite de creşterea preţurilor la carburanţi şi de majorarea taxelor. Preşedintele francez nu cedează şi susţine că accizele mari la combustibili sunt necesare pentru a lupta contra poluării.

Potrivit ministerului de Interne de la Paris, distrugerile de azi-noapte au fost opera militanţilor de extremă-dreapta care s-au infiltrat printre demonstranți doar cu scopul de a provoca.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu