PUBLIKA WORLD. Cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite în timpul taifunului din Japonia

Embed:

Cinci persoane, inclusiv patru în vârstă, au murit, iar alte peste zece au fost rănite în timpul unui taifun în Japonia, relatează postului chinez de televiziune de limbă engleză CGTN, scrie news.ro.

Taifunul Lan a atins uscatul luni, la ora locală 3.00 (duminică, 21:00, ora Moldovei), la Shizuoka, la aproximativ 175 de kilometri sud-vest de Tokyo, relatează BBC, potrivit stiripesurse.ro.

Rafale de vânt au atins 198 de kilometri pe oră, potrivit agenţiei nipone de meteorologie.

Furtuna a adus ploi în numeroase regiuni în weekend, când japonezii s-au prezentat la urne în alegeri legislative naţionale, şi a condus la anularea a aproximativ de zboruri luni, după ce duminică au fost anulate aproximativ 500 de zboruri.

Presa scrie că pasageri au rămas blocaţi în trenuri în noaptea de duminică spre luni din cauza unor pene de curent. Unele servicii expres şi linii de feribot au fost anulate luni dimineaţa.

Taifunul Lan, care urma să treacă prin apropiere de Tokyo, a ucis deja două persoane.

Un bărbat a fost ucis de schele care s-au prăbuşit peste el la Fukuoka, iar un bărbat în vârstă de 70 de ani a murit înecat în mare, după ce a încercat să plece de la bordul ambarcaţiunii sale, în dificultate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu