PUBLIKA WORLD: Cel puţin 39 răniţi, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,1 în sud-estul Turciei

Embed:

Un cutremur de mică adâncime cu magnitudinea de 5,1 grade s-a produs marţi dimineaţă în provincia Adiyaman din sud-estul Turciei, în urma seismului fiind rănite cel puţin 39 de persoane, iar unele clădiri din regiune au fost avariate, informează site-ul agenţiei Anadolu.

Ahmet Demircan, ministrul Sănătăţii de la Ankara a anunţat că 39 de persoane au fost rănite în urma seismului, dintre care 35 primesc în continuare îngrijiri medicale. Niciuna dintre victime nu a suferit răni care să-i pună viaţa în pericol, a adăugat Demircan.

Anterior, Nurullah Naci Kalkanci, guvernatorul provincie Adiyaman, a declarat că bilanţul victimelor se ridică la 19 persoane rănite uşor, însă nimeni nu a fost grav rănit în urma seismului.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), cutremurul cu o magnitudine de 5,2 grade a avut epicentrul la 4,3 kilometri nord-est de localitatea Samsat, 22 de kilometri sud-sud-vest de oraşul Kâhta şi 26 de kilometri sud-est de Adıyaman, capitala provinciei omonime.

Potrivit Autorităţii turce pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă şi Dezastrelor, cutremurul s-a produs la ora locală 3.34 în districtul Samsat din Adiyaman din sud-estul Turciei, având epicentrul la o adâncime de 7 kilometri.

Sedat Sezik, guvernatorul districtului Samsat, a declarat iniţial că 13 persoane au fost rănite, însă momentan nu există informaţii privind pagube materiale majore.

Oficialul a precizat că seismul a fost resimţit în oraşele din zonă, inclusiv Sanliurfa, Gaziantep şi Diyarbakir, astfel că şcolile au rămas închise marţi, scrie mediafax.ro

Sezik a adăugat că în prima oră după cutremur au fost înregistrate opt replici cu magnitudini între 1,4 şi 2,7 grade.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu