PUBLIKA WORLD: Buenos Aires, un muzeu în aer liber. Autorităţile au deschis un atelier pentru repararea monumentelor (VIDEO)

Embed:

Cu peste 2.200 de statui şi monumente din piatră, marmură şi bronz, capitala Argentinei, Buenos Aires, este un adevărat muzeu în aer liber. Multe dintre acestea sunt deteriorate de intemperii sau vandalizate, astfel că autorităţile au înfiinţat un atelier pentru restaurarea şi repararea monumentelor.

Spitalul pentru statui, cum îi spun angajaţii, este singura instituţie de acest fel din ţară. Sculptorii şi restauratorii angajaţi aici au foarte mult de muncă deoarece multe dintre monumentele din oraş au nevoie de reparaţii.

Experţii susţin că toate operele de artă din Buenos Aires sunt afectate de intemperii. Ploaia, ninsoarea, vântul, noxele din aer, toate deteriorează monumentele. Însă cele mai multe sunt pur şi simplu vandalizate.

Activităţile din atelier sunt dintre cele mai diverse: de la simpla curăţare a grafitti-urilor, până la turnarea de bucăţi din metal sau polimer sau sculptarea de noi fragmente. Statuile sunt apoi recondiţionate cu grijă, pentru ca diferenţa de culoare între materialul folosit iniţial şi cel de la restaurare să fie cât mai mică.

Potrivit statisticilor, în jur de 20 de monumente sunt vandalizate în fiecare lună la Buenos Aires. Activitatea de recondiţionare are un buget lunar de peste 760 de milioane de dolari. Pentru a sensibiliza publicul şi a reduce numărul de acte de vandalism, edilii locali au decis ca atelierul să fie deschis pentru vizitatori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu