PUBLIKA WORLD: Armata irakiană poartă lupte violente cu militanții Statului Islamic (VIDEO)

Armata irakiană se confrunta miercuri cu o puternică rezistență din partea combatanților grupării Statul Islamic (ISIS) la Mosul, după ce a preluat controlul unui spital ce servea drept centru de comandă pentru jihadiști, au indicat ofițeri, citați de AFP.

Divizia a 9-a de blindate a armatei irakiene a anunțat că a cucerit spitalul Al-Salam, situat în sud-estul Mosulului, aproape de malurile fluviului Tigru, care taie în două cel de-al doilea oraș ca mărime al Irakului. Dar, potrivit unui ofițer, trupele sunt încercuite de către jihadiști și așteaptă sprijin din partea forțelor de elită.

Înaintarea armatei este cea mai profundă înregistrată vreodată în partea de est a Mosulului, bastion al ISIS în Irak, după lansarea, pe 17 octombrie, a vastei ofensive pentru cucerirea orașului de la jihadiști.

Forțele de elită ale Serviciului de contraterorism (CTS) au fost până în prezent în primele rânduri ale luptelor, cucerind mai multe cartiere din partea de est a Mosulului. Dar înaintarea lor a încetinit și ele nu controlează decât partea de est după șapte săptămâni de la lansarea ofensivei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu