Publika TV a dat diplome negre unor ministere, pentru indiferenţă

Embed:

La doi ani de la lansare am făcut şi un alt bilanţ, unul mai trist. După ce jurnaliştii Publika TV au stat cu ochii pe autorităţi şi societate zi şi noapte, am decis să le dăm aprecieri. Iar indiferenţa am taxat-o cu diplome negre. Premiile infame au fost înmânate în cadrul unei Ediţii Speciale la Publika TV.

Am relatat despre copii care au ajuns să fie trataţi cu medicamente interzise. Despre operaţii banale, dar cu final tragic. Pentru toate acestea, au fost găsiţi vinovaţii, iar Ministerul Sănătăţii nu poate fi scutit de responsabilitate.

"Această diplomă trebuie să meargă la domnul Andrei Usatâi, ministrul Sănătăţii. Probabil că are alte probleme importante din sistem, de aceea o salutăm în studiou pe doamna Tatiana Zatâc", a menţionat Vitalie Dogaru.

"Această diplomă de fapt nu se referă la sistemul de sănătate. Este o boală în societate în general, deoarece o societate bolnavă nu este bolnavă numai din cauza sitemului de sănătate", a declarat Tatiana Zatâc.

O diplomă similară i-a revenit şi ministrului Culturii, Boris Focşa, care în seara de Crăciun ne-a uimit prin comportamentul său.

În lipsa domnului Boris Focşa, ministrul Culturii, diploma fost înmânată Dinei Ghimpu, reprezentant al Ministerului Culturii.

"Să nu ne facem iluzii, televiziunea inclusiv şi a dumneavoastră şi celelalte televiziuni sunt oglinda societăţii. Orice om este şi obiectiv uneori, uneori mai subiectiv. Probabil aşa sunt şi jurnaliştii. Sunt momente când încercaţi să fiţi echidistanţi, dar nu vă reuşeşte în totalitate", a declarat Dina Ghimpu, director direcţie Ministerul Culturii.

"Şi pentru Ministerul Sănătăţii, şi pentru Ministerul Educaţiei, şi pentru Ministerul de Interne, pentru toate instituţiile de stat. Interesul colegilor mei nu este să pună presiune pe instituţiile de stat. Îmi asum public, dacă aveţi nevoie de ajutorul nostru, în sens de campanii, nu doar că vă ajutăm. Vă învăţăm cum să o faceţi, cum să o faceţi cu puţini bani sau fără bani, dar ca să aibă efect", a menţionat Dumitru Ţâra, director general Publika TV.

În cadrul Ediţiei Speciale, prezentatorii Publika TV au înmânat 11 diplome pentru indiferenţă unor persoane şi instituţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu