Publika TV a ajuns în satul Hlinaia, raionul Edineţ. Care sunt cele mai stringente probleme ale localnicilor (VIDEO)

Embed:

Publika TV este astăzi în satul Hlinaia, din raionul Edineţ. Una dintre principalele probleme semnalate de localnici este iluminatul stradal pe timp de noapte.

Iată ce spun localnicii:

"Trebuie curăţenie în primul rând şi lumină pe străzi. Este în centrul satului şi am vrea să fie toate străzile luminate".

Primarul satului a dat asigurări că străzile vor fi iluminate curând.

"Strada principala care merge de la est la vest şi o altă strada centrală care merge de la nord la sud. Aceste străzi centrale vor fi ilumitate fiind necesari undeva în jur de 60 de felinare", a declarat Anatolie Pleşca.

"Au tras lumină, dar nu arde. Drumurile trebuie reparate".

Primarul a avut şi aici un răspuns pentru soluţionare problemei. 

"Pentru anul acesta avem prognozate 250 000 de lei de la bugetul de stat pentru reparaţia drumurilor locale. Banii vor fi primiţi în luna iulie", a mai adăugat edilul satului.

Alţii spun că nici procesul de racordare la conducta de gaze nu a fost dus la bun sfârşit:

"Gazul încă nu e dus până la capăt. Am plătit, dar încă nu mi l-au adus până acasă. Doar o parte din sat e gazificată".

Alesul poporului a mai menţionat că gazificarea satului depinde de dorinţa oamenilor.

"Noi am cheltuit, primăria cu locuitorii satului, 500 000 de lei pentru a avea proiect pe tot satul. Practic orice gospodărie poate fi în orice moment conectată la gaz. Totul constă numai în dorinţa omului de a plăti aceşti 3000 de lei", spune primarul.

Iar cei mai în vârstă îşi fac griji pentru viitorul copiilor şi nepoţilor:

"Avem nevoie de locuri de muncă pentru specialiştii tineri, de ce să plece în Italia sau Franţa, când poate şi aici să fie ceva".

"Aş vrea să fie deschis ceva de lucru, nici tineretul nu are unde lucra. Ei ies seara în centru şi baruri peste tot, dar ceva cu ce să se ocupe nu au"

În satul Hlinaia locuiesc peste 2000 de oameni.

Îţi doreşti ca problema sau bucuria ta să fie auzite de toată lumea? Aştepţi ca presa să vină cât mai aproape de tine? Lupţi de unul singur cu birocraţia? Publika este prima alături de tine!
 
Vocea Ta va fi auzită cu Publika TV în toată ţara.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu