PUBLIKA REPORT. Un fost ministru căutat, reținut şi eliberat

Embed:

După ce a fost condamnat şi dat în căutare anul trecut, fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost reținut marți seara la intrarea în țară. Anunțul Poliției de Frontieră a fost însă dezmințit la scurt timp de către fostul demnitar care a postat pe o rețea de socializare că este la libertate.

Problema constă în faptul că cei de la poliţie nu aveau la îndemână decizia Curții Supreme de Justiție care menținea hotărârea de condamnare cu suspendare a fostului ministru de către prima instanță. Astfel după ani de zile de proces cu sute de pagini în dosar şi instituții plătite de stat, încă un dosar de rezonanță scoate la suprafață nu doar proasta comunicare între autorități, dar şi pregătirea acestora pentru a gestiona astfel de cazuri.

Roman MIHĂEŞ, comentator politic, şi Ghenadie COSOVAN, specialist în politici de securitate, explică de ce autoritățile nu reușesc să ducă până la capăt dosarele de mare interes public pe care le abandonează la scurt timp după anunțarea acestora cu mare fast.

loading...

Lasă un comentariu